“З Марією рятуй людину”

Ясноґурський центр молитви “З Марією рятуй людину”
Молитва за тих, котрих спасіння є під загрозою

Початки повстання

Спільнота “З Марією рятуй людину” зродилася як відповідь на прагнення Серця Ісуса і Марії і є занурена в місії Церкви – щоб всі були спасенні (порівн., І 3 16-17).
Ісус Христос рятує світ. Його ім’я означає – Бог рятує. Прийняв тіло з Марії Діви, терпів за наші провини, в Його тілі гріхи були поконані. Ісус воскрес, вознісся на небеса і сидить праворуч Отця. Він є Царем і Господом. В замислі Бога є спасіння всіх людей. Ми Його учні хочемо прагнути цього самого що Він, хочемо помагати Ісусові в Його місії спасіння цілого світу. Марія є першою ученицею Ісуса, котра слухала і прийняла Його слова до кінця. Хочемо допомагати Марії Матері Церкви – віддаючись цілковито в Її руки. Вона є взірцем Святої Церкви, Головою якої є сам Ісус Хриcтос. В Фатімі Матір Божа просила: ”Жертвуйте собою за грішників, пригадуйте собі це тоді, коли будете поносити ці жертви: О Ісусе роблю це з любові до Тебе, за навернення грішників і як компенсацію за гріхи задані Непорочному Серую Марії”. Діти в Фатімі в візії пекла бачили душі грішників, які ішли до пекла.  В цей час почули слова Марії про те, що Бог хоче рятувати душі. Він хоче поширити на світі молебень до Непорочного Серця Марії.


В чому це полягає?

Духовна спільнота осіб відданих Марії, які щодня моляться про навернення людей. Кожний член, який належить до Спільноти, молиться про спасіння людей вибраних Богом. Не складається з ніяких організаційних структур, але хоче бути присутня у всіх сферах людського життя. Однак члени спільноти, які знають один одного, повинні разом зустрічатися на спільному Розарію, брати участь у Святій Євхаристії, читати Святе Письмо і роздумувати над ним. Як часто мають бути зустрічі – залежить від спільноти але було б добре, щоб зустрічі відбувались раз в тиждень.

 


Як довго молитись до Бога?

Це залежить від Тебе, Твого часу і бажання, яке отримаєш від Господа. Пам’ятай, що Твоя молитва є дуже потрібна і через неї можеш випросити багато благодатей.


Внутрішня позиція

Коли молишся за когось, насувається думка, що ти також потребуєш навернення. “Два чоловіки зайшли в храм помолитись: один був фарисей, а другий – митар.  Фарисей, ставши, молився так у собі: “Боже, дякую тобі, що я не такий, як інші люди – грабіжники, неправедні, перелюбці, або як оцей митар.  Пощу двічі на тиждень, з усіх моїх прибутків даю десятину”.  А митар, ставши здалека, не смів і очей звести до неба, тільки бив себе в груди, кажучи: „Боже, змилуйся надо мною грішним!” І сказав Христос: „ Кажу вам: цей повернувся виправданий до свого дому, а не той; бо кожний, хто виноситься, буде принижений, а хто принижується, – вивищений.” (Лука 18, 10-14). Ніколи в своїх словах чи думках не називай особу за котру молишся: “грішник”. Не знаєш, чому з ним так чи інакше сталося, і він може бути не більшим грішником від тебе. Молись зі свідомістю, що тією людиною, за котру ти молишся, можеш бути ти сам. Не знаєш з чим можеш зустрітись в майбутньому. Отже, ніколи не будь певний своєї віри, ні на скільки ти вірний Богу. Твоя молитва буде актом милосердної любові, якщо будеш в собі плекати глибоке переконання, що ти також будеш обдарований (див. Енцикліка Івана Павла ІІ – “Dives in Misericordia”). Не обмежуй свого піклування про навернення незнаної тобі людини, молячись коротку молитву. Ту людину дав тобі сам Господь, щоби молитвою ти випросив для  нього спасіння. Пам’ять про цю людину завжди має бути у твоїй молитві. Коли зустрінешся з ним в небі, будете разом радіти.


 Якщо забудеш або перестанеш молитись?

Ніколи не знеохочуйся, якщо одного дня забудеш про молитву. Якщо б це повторювальсь досить часто, перерви свою молитву на певний час і запитай Господа про причину забування. Може, під час цієї молитви ти сам не стаєш в правді перед собою, а може тобі насунулись думки, що ти кращий за того, за кого молишся?  Пізніше почни знову молитись і проси Господа про потрібні благодаті, щоб бути вірним молитві.


Коли стаєш членом спільноти?

Того самого дня, коли вперше відмовиш щоденну молитву Спільноти. Перестаєш ним бути тоді, коли добровільно, без примусу, перестанеш молитись. Натомість члени спільноти не перестануть молитись за тебе.


Хто може стати членом Спільноти?

Кожний!


Коли розпочнеш цю щоденну молитву то:

Переказуй інформацію про цю молитву близьким, знайомим, але таким чином, щоб вони не почувалися змушеними до цього. Рішення про молитву кожен мусить прийняти з повною свободою духа.


 

 Запитання

Питання, проблеми, а також свої пропозиції можна зголошувати за адресою e-mail:

Jasnogórskie Centrum Modlitwy Zawierzenia tel. +48/34 377 74 27; ratunek@ratunek.jasnagora.pl


Добровільна пожертва

В намірі цього діла можеш пожертвувати Богу своє терпіння, переживання труднощів. На розвиток цих молитовних практик можеш також скласти добровільну фінансову пожертву на рахунок:

Монастир отців Паулінів, Ясна Ґура 78-1240-1213-1111-0000-2379-9927, з уточненням Спільнота молитви „ З Марією рятуй людину”

 


 

 Як зголоситися

Якщо відчуваєш бажання, щоб щоденно молитись за особу, яку вибрав тобі Господь, якої спасіння є під загрозою можеш заповнити реєстраційну анкету, яка знаходиться на сайті. Запиши свої особові дані, а також дату початку моління і вишли на адрес ratunek@ratunek.jasnagora.pl. Можеш про своє зголошення повідомити також поштою, по телефону або особисто. Висилання анкети не є обов҆ язковим. Не має впливу на цінність твоєї молитви. Але є важливим для інших засвідченням того, що в світі є люди, котрі турбуються не тільки про своє спасіння, а й спасіння інших, власне через молитву.


 

Інформація і запис

Jasnogórskie Centrum Modlitwy Zawierzenia, ul. Kordeckiego 2,
42-200 Częstochowa, tel. (34) 377 74 27 e-mail: ratunek@ratunek.jasnagora.pl
www.ratunek.jasnagora.pl


 

Щоденна молитва члена спільноти „ З Марією рятуй людину”

За себе:

Боже Отче, вчини щоб я був правдивим учнем Твого Сина Ісуса Христа. Палав тим самим бажанням, що Він, щоб всі люди могли спастись. Для того стаю перед Тобою і благаю, щоб Ти уділив мені дару молитви про навернення людини, котру Ти сам вибрав для мене. Амінь.
За людину котру для мене обрав Господь:

Боже Отче, прошу Тебе, щоб сила котра випливає з Хреста Ісуса, терпіння і посередництво Його Страждальної Матері, а також посередництво всіх святих,  принесли навернення людині котру ти повірив моїй молитві.
Рятуй Її, Господи! Амінь.

Отче наш…Радуйся Маріє…Слава Отцю і Сину і Святому Духові…
За інших членів Спільноти і про нові покликання до цієї спільноти:
Під Твою милість…
ІМПРІМАТУР
Курія Метрополітальна в Ченстохові
Л.dz.776 Ченстохова 28.X.2004 r.
Єп. Ян Вонтроба Вікарій Генеральний

В намірах всіх членів Спільноти „ З Марією рятуй людину”  в кожну першу суботу місяця відправляється Служба Божа о год. 15.30 в Каплиці Матері Божої Ченстоховскої.